Ilmoittautuminen avataan 1.6.2021.

Kilpailuinfo maantie 2021

Korson Kaiku, IBD Cycling ja Hyvinkään Pyöräilijät järjestävät Maantiepyöräilyn SM-kilpailut Vantaan ja Sipoon alueella 18. – 20.6.2021. Tapahtumakeskuksena toimii Hakunilan urheilupuisto. Tässä tiedotteessa lyhyesti tapahtumasta. Lisää tarkempaa tietoa aikatauluista ja reiteistä löydät Kilpailuinfo -sivulta.

Perjantaina 18.6. ajetaan henkilökohtainen aika-ajo (ajetaan ns. yksilökilpailuna). Kilpailut ovat käynnissä noin klo 12.00 - 16.00. Lähtöpaikkana toimii Söderkullantie Sipoossa ja maalina Hakunilan Urheilupuisto. Reitin varrella muu liikenne pysäytetään liikenteenohjaajien toimesta ja toivomme ihmisten noudattavan varovaisuutta. Jokaiselle pyöräilijälle on annettava esteetön mahdollisuus ajaa kilpailunsa.

Lauantaina 19.6. ja sunnuntaina 20.6. ajetaan maantieajot. Lauantaina kilpailut ovat käynnissä noin klo 11.00 - 17.30 ja sunnuntaina noin klo 11.00 - 16.30. Maantiejon reitti on noin 14 kilometrin kierros, jota ajetaan useamman kerran kumpanakin päivänä. Reitti kulkee välillä Hakunila - Kuninkaanmäki - Kuusijärvi - Sotunki. Kilpailu kulkee ns. saattueena, eli pyöräilijöiden edellä menee poliisimoottoripyöriä,
muita moottoripyöriä ja etuautoja. Pyöräilijöiden takana tulee joukkueiden huoltoautoja, ambulanssi ja taka-auto. Saattueen sisälle ei päästetä muuta liikennettä vaan muu liikenne pysäytetään risteyksissä lukuisten liikenteenohjaajien toimesta siihen asti kunnes 
taka-auto on ohittanut risteyksen. Muutama tienpätkä reitillä on kilpailuiden ajaksi muutettu yksisuuntaisiksi turvallisuuden takia.

Varsinkin lauantain ja sunnuntain aikana toivomme erityistä varovaisuutta alueella asuvien puolesta. Reitille ei saa missään nimessä mennä silloin kun saattue liikkuu reitillä, ajoittain todella kovaakin vauhtia.

Tapahtumalle on saatu ELY-keskuksen ja Poliisin luvat.

Pahoittelemme mahdollista asukkaille koituvaa harmia. Pyrimme tekemään tapahtuman niin turvallisesti kuin suinkin mahdollista ja pitämään pysäytykset muun liikenteen osalta muutamissa minuuteissa. 

AVI:n koronalinjauksen mukaisesti emme kutsu yleisöä tapahtumakeskukseen Hakunilaan. Lauantain naisten maantieajoa ja sunnuntain miesten maantieajoa voitte seurata suorana ISTV:n ja Ruutu.fi kautta klo 10.50 alkaen. Keski-Eurooppalaisen pyöräilyperinteen mukaan esimerkiksi piknik kotioven eteen perheen kesken on myös oikein hyvä tapa seurata kilpailuja ja viettää toivottavasti aurinkoista kesäpäivää! 

Toivotamme kaikille oikein hyvää ja terveysturvallista kesää!

Tapahtumajohtaja, Teemu Ramstedt
Kilpailujohtaja, Pasi Juntunen
Kilpailupäivien aikatauluja päivitetty 16.6.2021. Lähtölistat löytyvät nyt täältä.
Aika-ajon reittikarttoihin (N-Elite, M18, U23, M-Elite päivitetty huonokuntoisen asfaltin sijainnit (15.6.2021)
Aika-ajon reittikarttoihin päivitetty pysäköintialueen sijainti (14.6.2021)
Aika-ajon reittikarttoihin päivitetty hidastetöyssyjen sijainnit (7.6.2021)

#PÄIVÄ 1

PERJANTAI
18.6.2021
12:00
Aika-ajo N18
Reitin pituus 17 km
NÄYTÄ REITTILATAA PDF
12:03
Aika-ajo Para
Reitin pituus 17 km
NÄYTÄ REITTILATAA PDF
12:30
Aika-ajo N-Elite
Reitin pituus 25 km
NÄYTÄ REITTILATAA PDF
12:53
Aika-ajo M18
Reitin pituus 25 km
NÄYTÄ REITTILATAA PDF
13:10
Aika-ajo U23 / M-Elite
Reitin pituus 41 km
NÄYTÄ REITTILATAA PDF

#PÄIVÄ 2

LAUANTAI
19.6.2021
11:00
Maantie N-Elite
Reitin pituus 100,1 km
(7 kierrosta) + kunniastartti 6,5 km.
Kierroksen pituus: 14,3 km
Nousumetrit: 180  / kierros
LATAA REITTIKARTTAKUNNIASTARTIN KARTTA
11:00
Maantie N18
Reitin pituus 57,2 km
(4 kierrosta) + kunniastartti 6,5 km.
Kierroksen pituus: 14,3 km
Nousumetrit: 180 / kierros
LATAA REITTIKARTTAKUNNIASTARTIN KARTTA
14:45
Maantie M18
Reitin pituus 114,4 km
(8 kierrosta)
Kierroksen pituus: 14,3 km
Nousumetrit: 180 / kierros
LATAA REITTIKARTTA

#PÄIVÄ 3

SUNNUNTAI
20.6.2021
11:00
Maantie U23 / M-Elite
Reitin pituus 171,6 km
(12 kierrosta) + kunniastartti 6,5 km
Kierroksen pituus: 14,3 km
Nousumetrit: 180 / kierros
LATAA REITTIKARTTAKUNNIASTARTIN KARTTA

Kierros numeroina

0 km
0 nousumetriä
0 liikenteenohjaajaa

Kilpailukeskus ja yhteystiedot

KILPAILUTOIMISTO, 
LÄHTÖ- JA MAALIALUE

Maantiepyöräilyn SM-kilpailujen kilpailutoimisto, sekä lähtö- ja maalialue sijaitsevat Hakunilan Urheilupuistossa, osoitteessa Luotikuja 2, 01200 Vantaa. 

Huom: N18/N-Elite ja U23/M-Elite -maantiekilpailut lähtevät kunniastartilla Vantaan kaupungintalon edestä, osoitteesta Asematie 7, 01300 Vantaa.

Kilpailutoimisto avautuu kilpailupäivinä 2 tuntia ennen lähtöä ja sulkeutuu klo 18.00.  
Näytä aluekarttaKunniastartin kartta

JÄRJESTÄJÄ

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Korson Kaiku, IBD Cycling ja Hyvinkään Pyöräilijät.

Tapahtumanjohtaja:
Teemu Ramstedt (tapahtuman markkinointi ja viestintä)
[email protected]
+358 50 454 8887

Kilpailujohtaja:
Pasi Juntunen (kilpailulliset ja urheilulliset asiat)
[email protected]
+358 400 985 118
Kuvaaja Jari Birling
Kuva: Jari Birling

Terveys-/turvallisuusohje

Kilpailun järjestäjät IBD Cycling, Korson Kaiku ja Hyvinkään Pyöräilijät haluavat, että SM- kilpailut ovat turvallisia kilpailijoille, huoltojoukoille ja järjestäjille. Pitämällä huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta, sekä käyttämällä kasvomaskia ehkäisemme pandemian leviämistä ja varmistamme kilpailun sujuvuuden.

Seuraamme THL:n suosituksia ja Valtioneuvoston kanslian määräyksiä läpi kauden. THL:n suositukset löydät TÄSTÄ. Viranomaisen määräykset tapahtumille löydät TÄSTÄ. Huomioithan seuraavat asiat kilpailun aikana:

Kilpaile vain terveenä

Mikäli tunnet lieviäkin sairastumisen oireita, pysy kotona. Koronavirusinfektioon viittaavia oireita voi olla mm. kuume, yskä, päänsärky, hengitysvaikeus, nuha, tukkoisuus, kurkkukipu, lihassärky, pahoinvointi, huimaus, haju- tai makuaistin häiriö, väsymys, voimattomuus, ripuli.

Matkusta kilpailupaikalle turvallisesti

Huomioi turvallinen tapahtumapaikalle matkustaminen. Mikäli saavut paikalle julkisilla kulkuvälineillä noudata turvavälejä ja käytä maskia. Omalla autolla on turvallista saapua yksin ja lähipiirin kanssa (esim. muiden samaan talouteen kuuluvien), mutta kimppakyytiläisten on hyvä huomioida julkisia kulkuvälineitä koskevat turvasuositukset.

Pidä turvavälit tapahtumassa

Kilpailunumerot noudetaan itsenäisesti. Jokaisen kilpailijan numero ja tarvittavat kiinnitysvälineet on valmiiksi laitettuina kirjekuoriin. Jos noutopiste ruuhkautuu, muistakaa jonottaessa pitää turvavälit.

Kilpailun jälkeen peseydy kotona tai majoituspaikassa

Kilpailupaikalla ei ole käytössä suihku- tai pukeutumistiloja.

Lähtöryhmittymisessä suosittelemme käyttämään kasvomaskia

Lähtöryhmittäytymisessä noudatamme turvavälejä. Ryhmittymiseen saavutaan kymmenen minuuttia ennen lähtöä. Kilpailijoita pyydetään pitämään kasvomaski päällä kunnes lähtöön on kaksi minuuttia aikaa. Tällöin maskin voi poistaa.

Kuulutko riskiryhmään tai oletko arjessasi läheisissä tekemisissä riskiryhmäläisten kanssa?

Jos vastaus on kyllä, tulee kiinnittää erityistä huomiota turvaväleihin. Suosittelemme maskin käyttöä kilpailualueella kaikkina muina aikoina, kuin kilpailusuorituksen aikana. Julkisissa sisätiloissa (esim. WC) hanskojen käyttö ja käsien pesu mennen tullen on maskin käytön lisäksi suositeltavaa. Läheistä kontaktia riskiryhmäläisten kanssa voi olla hyvä välttää kilpailun jälkeisinä päivinä.

Käytä käsidesiä ja pese käsiä säännöllisesti

Kilpailun järjestäjä huolehtii, että tapahtumapaikalla on kilpailijoille tarjolla käsidesiä. WC-tiloissa käsien pesu ja desinfiointi olisi hyvä suorittaa mennen tullen.

Yski hihaan tai nenäliinaan

Jos koet tarpeelliseksi kakistaa kurkkuasi tai nenääsi kesken tapahtuman huomioithan turvavälit, jottei pisaratartunnalle jää mahdollisuutta levitä. Kiitos!

Maalialueelta tulee poistua välittömästi maaliintulon jälkeen

Maalialue pyritään pitämään ruuhkattomana ja sen vuoksi kilpailijoiden ei tule jäädä maalialueelle ”notkumaan” vaan siirtyä pois.

Palkintojenjako toteutetaan omatoimisesti

Jokainen kilpailija noutaa oman mitalinsa pöydältä ja asettuu kasvomaski kasvoillaan, turvavälejä noudattaen valokuvaan.

Pysy ajan tasalla

Seuraa tätä sivua ja sosiaalisen median kanaviamme uusimpien sääntöjen ja suositusten saamiseksi. Alla linkki OKM:n ja THL:n ohjeisiin yleisötilaisuuksissa:

Ohjeeseen

Heräsikö kysyttävää?

Lisätietoja saat:

Tapahtumanjohtaja
Teemu Ramstedt
050 454 8887
[email protected]

Kilpailunjohtaja
Pasi Juntunen
0400 985 118
[email protected]

Turvallisuuspäällikkö
Pentti Hämäläinen
0400 923 880
[email protected]

Kuvia reitin varrelta