Ilmoittautuminen avataan 1.6.2021.

Sari Multala – SM-kisojen suojelija: ”Hienoa saada iso pyöräilytapahtuma meille Vantaalle”

18.6.2021

Kirjoittaja:

Oliver Pellinen

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut polkaistaan käyntiin tänään perjantaina Vantaan Hakunilassa. Sunnuntaihin asti kestävät kisat aloitetaan maantiepyöräilyn aika-ajon mestaruuskamppailuilla. Lauantaina kilpaillaan naisten sarjan maantieajon mestaruudesta, sekä N18- ja M18 -ikäluokkien mestaruuksista. Sunnuntaina puolestaan miehet kisaavat maantieajon suomenmestaruudesta.

SM-tapahtuman valmisteluissa on tehty tiivistä yhteistyötä Vantaan kaupungin kanssa. Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Sari Multala, toimii alkamassa olevien mestaruuskisojen suojelijana. 

”On hienoa, että Vantaalla tapahtuu ja SM-kilpailut onnistuvat”

Koronaviruspandemian takia Vantaalla ei ole voitu järjestää urheilu- tai kulttuuritapahtumia normaalissa mittakaavassa. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana Multala onkin tyytyväinen maantiepyöräilyn SM-kisojen ja Vantaan yhteistyöhön:

”Meillähän on pitkät perinteet monenlaisiin tapahtumiin Vantaalla. Ollaan myös urheilukaupunki, ja on hienoa, että saadaan tämäkin kisa nyt tänne Vantaalle”, Multala kuvailee tunnelmia tuleviin maantiepyöräilyn SM-kisoihin liittyen.

”Vantaa voi yllättää positiivisesti”

Multalan mukaan Vantaan kaupunki tietoisesti tukee erilaisten tapahtumien toteuttamista. Tapahtumiin panostamisen Multala kertoo olevan itseasiassa yksi kaupungin virallisista kehityksen linjauksista:

”Urheilutapahtumat tuovat aina kaupungille näkyvyyttä ja hyvää mainetta aktiivisena toimijana ja aktiivisena kaupunkina”, kaupunginhallituksen puheenjohtaja kertoo.

Kuva: Mikko Mäntyniemi

”Toisaalta onhan siinä sellainenkin, että samalla kun tänne tullaan muualta Suomesta kisaamaan, niin ihmiset näkevät, että minkälainen kaupunki tämä Vantaa itseasiassa on”.

”Monelle – jopa helsinkiläisille – tämä saattaa olla aika tuntematonkin”, Multala pohtii Vantaan potentiaalia.

Hyvin järjestetty kisatapahtuma on tervetullut myös paikallisasukkaan näkökulmasta

Tapahtumasta ja sen poikkeavista liikennejärjestelyistä tiedottaminen on Multalan mukaan tärkeätä. 

Vantaan Kuninkaanmäessä asuva kaupunginhallituksen puheenjohtaja korostaakin kaikkien tapahtuma-alueen asukkaiden viihtymisen ensiarvoisuutta:

”Huomasin, että oli postilaatikkoon jo tullut hyvin infoa siitä, että mistä on kyse, milloin tapahtuu ja miten se vaikuttaa liikenteeseen. Se on tietenkin todella tärkeätä”, painottaa Multala.

”Pitää kuitenkin myös muistaa, että ihmisillä on muutakin elämää, ja sen takia on tosi tärkeätä, että infotaan huolellisesti asukkaita”, aktiivisesti pyöräilyä harrastava päättäjä jatkaa.

”Jos ehditte katsomaan maisemia, niin suosittelen – ne ovat hienot!”

Multala toivottaa maantiepyöräilystä ja tulevista kisoista kiinnostuneen yleisön tervetulleiksi katsomaan kamppailua maantiepyöräilyn suomenmestaruuksista Vantaan Hakunilaan. 

Kilpailua seurattaessa tulee myös noudattaa alueellisia koronasuosituksia:

”Toivotaan, että tulee hyvä keli, jotta mahdollisimman moni pääsee koronaturvallisesti seuraamaan kisaa reitin varrelle”, kaupunginhallituksen puheenjohtaja summaa odotuksiaan kisaviikonloppua varten.

Maantiepyöräilyn SM-kisojen maantieajoa voit seurata myös etänä ISTV:n lähetyksen kautta.

ISTV näyttää naisten (19.6.) ja miesten (20.6) Elite-lähdöt suorana. Voit seurata kilpailun jännittäviä käänteitä missä ikinä oletkin. SM-Pyöräilyn etusivulta löytyvistä linkeistä pääset livelähetyksiin.

Lue myös: