Cyclocrossin suomenmestaruuskilpailut 2022
30.10.2021 Tuusula
Kilpailussa noudatetaan UCI:n CX-sääntöjä, Suomen Pyöräilyn CX- ja SM-sääntöjä sekä tässä teknisessä ohjeessa mainittuja ohjeita.
Kilpailussa käytetään cyclocrosspyörää, jonka renkaiden suurin sallittu leveys on 33 mm (renkaiden sivussa mainittu millimetrimitta).
Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Jokainen kilpailija vastaa omasta vakuutusturvastaan.
1. Kilpailuorganisaatio
Kilpailun järjestäjä
Korson Kaiku ry / pyöräily
Kilpailupaikka
Tuusulan urheilukeskus, Kilpailutie 12, 04300 Tuusula
Tuomarineuvosto
Ylituomari: Jouni Luukkanen
Tuomari: Pasi Ahlroos
Tuomari: Petri Suoranta
Kilpailun vastuuhenkilöt
Kilpailunjohtaja: Matti Ahtosalo - 0500 837 893 -
[email protected] Ajanotto ja tulospalvelu: HEL CX -organisaatio
Ratamestari: Ismo Salmela - 050 596 6169
Turvallisuuspäällikkö: Pentti Hämäläinen - 0400 923 880
Järjestyksenvalvoja: Pasi Juntunen - 0400 985 118 (TU/2017/15775)
Kilpailulääkäri: Kreu Maisniemi - 0400 430 603
Ensiapu: SPR Tapiola - 040 500 7717
2. Ilmoittautuminen
Kilpailuun tulee ilmoittautua 24.10.2021 klo 20.00 mennessä. Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä ei ole mahdollista.
Kilpailijalla tulee olla kauden 2021 kilpailulisenssi hankittuna ennen ilmoittautumista. Kilpailu käydään kauden 2022 luokkien mukaan.
Osallistuessasi kansainvälisen kalenterin kilpailuluokkiin (N/M18 tai N/M Elite), sinun tulee ilmoittaa UCI ID ilmoittautumisen yhteydessä.
Kansallisten luokkien tapauksessa (N/M16, N/M40, M50), Sportti ID:n ilmoittaminen ilmoittautumisen yhteydessä riittää.
3. Kilpailutoimisto
Kilpailukeskus sijaitsee maalialueella jäähallin ja yleisurheilukentän välissä. Kilpailutoimisto on avoinna kilpailupäivänä klo 9.00 - 13.00.
4. Pysäköinti, pukeutumis- ja peseytymistilat
Pysäköintipaikat sijaitsevat osoitteessa Kilpailutie 7-9, 04300 Tuusula.
Pukeutumis- ja peseytymistilat sijaitsevat jalkapallokuplahallin tiloissa, pysäköintipaikkojen välittömässä läheisyydessä. Kilpailijoiden tulee noudattaa COVID19-terveys- ja turvallisuusohjeita.
5. Aikataulu
9:00-13.00 | Kilpailutoimisto avoinna
10:00 | Joukkueenjohtajien kokous maalialueen läheisyydessä
10:00-10:50 | Rataan tutustuminen
11:00 | Startti M16 (n. 30 min), M40, M50 (n. 40 min)
12:00 | Startti N16 ja N40 (n. 30 min), N18 ja N-Elite (n. 45 min)
13:00-13:20 | Rataan tutustuminen
13:30 | Startti M-Elite (n. 60 min) ja M18 (n. 40 min)
15:00 | Palkintojenjako maalialueella
6. Kilpailuluokat
Cyclocrossin (CX) suomenmestaruuskilpailut järjestetään seuraaville luokille:
M/N16 (2006-2007 tai myöhemmin syntyneet)
M/N18 (2004-2005 syntyneet)
M/N40 (1973-1982 syntyneet)
M50 (1972 tai aiemmin syntyneet)
N-Elite (2003 tai aiemmin syntyneet)
M-Elite (2003 tai aiemmin syntyneet)
7. Kilpailunumerot
Kilpailukansliasta noudetut kilpailunumerot kiinnitetään seuraavasti: Iso kilpailunumero kiinnitetään keskelle selkää ja pienemmät kilpailunumerot molempiin olkapäihin niin, että ne ovat selkeästi nähtävissä edestä katsottuna. Ajanottosiru kiinnitetään nippusiteellä kilpailijan kypärän ulkopuolelle niin, että toinen pää osoittaa ylöspäin. Kilpailunumeroita ei tarvitse palauttaa, mutta ajanottosirut tulee palauttaa kilpailukansliaan kilpailun jälkeen. Veloitamme palauttamattomista ajanottosiruista 20 € / kpl.
8. Kilpailureitti
Kilpailun reitti- ja aluekartta on nyt julkaistu. Reittiin voi tutustua perjantaina 29.10. klo 16.00 jälkeen tai kilpailupäivänä aikataulun mukaisesti. Huom! Perjantaina omatoimisesti reittiin tutustuvien tulee huomioida, että reitillä ei ole reittivalvojia tai liikenteenohjaajia. Noudatathan siis varovaisuutta reittiin tutustuessasi!
Lataa täysikokoinen kartta PDF:nä tästä
9. Lähtö ja maali
Lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat aluekartan osoittamissa paikoissa (julkaistaan 29.10.). Lähtöön järjestäytyminen perustuu UCI:n CX-sääntöihin ja järjestäjän lisäohjeeseen. N/M18- ja N/M Elite -luokkien kilpailijat kutsutaan lähtölinjalle kauden 2021 UCI Cyclocross-pistetilanteen mukaan. Muiden osallistujien lähtöpaikat arvotaan.
Lähtöpaikalla on oltava 10 minuuttia ennen kyseisen luokan starttia. Kilpailijat kutsutaan lähtöriviin (6-8 rinnakkain) numerojärjestyksessä. Ensimmäinen lähtö kutsutaan lähtölinjalle luokittain järjestyksessä M40, M50 ja M16. Toisen lähdön järjestys on N-Elite, N18, N40 ja N16.
Kolmannessa lähdössä starttaavat M-Elite ja M18.
N/M40-luokkiin kuuluvat voivat halutessaan osallistua vaihtoehtoisesti N/M Elite-luokkaan.
Mikäli kilpailija tulee tai on tulossa omaan luokkaansa kuuluvan kilpailijan kierroksella kiinniajamaksi, kilpailija liputetaan ulos kilpailusta ylituomarin päätöksellä. Ulos liputetun kilpailijan sijoitus määräytyy kilpailun sen hetkisen tilanteen mukaisesti.
Kilpailijan, joka keskeyttää kilpailun on välittömästi poistuttava kilpailureitiltä ja ilmoitettava keskeytyksestään reittivalvojalle tai tuomarille.
Reitillä harjoittelu on sallittua kilpailupäivänä ainoastaan ilmoitettuina harjoitusaikoina. Harjoittelu määriteltyjen harjoitusaikojen ulkopuolella johtaa hylkäykseen.
10. Huoltoalue
Huoltoalue sijaitsee aluekartan osoittamassa paikassa (julkaistaan 29.10.) ja on merkitty keltaisilla lipuilla. Huoltoalue ohitetaan kaksi kertaa kierroksen aikana. Tekninen huolto on sallittua ainoastaan huoltoalueella. Ulkopuolinen juoma- ja ravintohuolto on kiellettyä koko kilpailureitin matkalla. Huoltoalueen läpi ajaminen ilman huoltotoimenpidettä on kielletty. Huoltoalueella voi olla yhtä kilpailijaa kohden yksi nimetty huoltaja. Yksi huoltaja voi huoltaa useita kilpailijoita. Huoltoalueella ei ole järjestäjän toimesta juoksevaa vettä tai painepesureita. Lähin vesipiste sijaitsee aluekarttaan merkityllä pyöränpesupaikalla.
11. Palkintojenjako
Luokkien kolme parasta palkitaan suomenmestaruusmitaleilla ja N/M Elite -luokkien voittajat lisäksi suomenmestarin paidalla (paidan saa omaksi). Kilpailijat osallistuvat palkintojenakoon seuransa virallisessa asussa. Palkintojenjakoon ei saa tuoda pyörää esille.
N/M Elite -luokkien kolmen parhaan kukitus ja TV-haastattelu tapahtuu heti maaliin tulon jälkeen maalialueella.
12. Vakuutukset ja vahingot
Järjestäjän ja kilpailijan vastuu
Suomen Pyöräilyn alaisiin kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuvan kilpailijan, toimihenkilön, huoltajan tai kilpailuun muulla tavalla osallistuvan on noudatettava säädettyjä ja annettuja lakeja, asetuksia, sääntöjä ja määräyksiä. Kilpailutapahtumaan osallistuvat ovat vastuussa itselleen tai muille aiheuttamistaan seuraamuksista. Kilpailijoiden, kilpailun järjestäjien ja muiden kilpailuihin osallistuvien tulee vastata vakuutusturvastaan.
Järjestäjän vakuutusturva
Suomen Pyöräilyn ja Vahinkovakuutusosakeyhtiö Pohjolan sopima Toiminnanvastuuvakuutus (163859545) on voimassa alkaen 1.1.2015 ja se kattaa Suomen Pyöräilyn jäsenseurojen toiminnanvastuuvakuutuksen. Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus (164595676) korvaa liittojen, liittojen piirien tai alueiden tai urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia.
13. Lääkintähuolto
Yleinen hätänumero on 112. Ensiapupiste sijaitsee kilpailun lähtö-/maalialueella.
14. Tulokset
Kilpailun tulokset julkaistaan tällä verkkosivustolla ja Pyöräilyn Tulospalvelu Kari Mäkinen -verkkosivustolla (linkki alla).
CX SM -tulokset15. Dopingtestaus
Mahdollinen testaus tapahtuu todennäköisimmin Tuusulan urheilukeskuksen jäähallin huoltorakennuksessa. Dopingtestauksesta annetaan tarkempaa tietoa joukkueenjohtajien kokouksessa. Jos testaus tapahtuu, testiin valittujen kilpailijoiden nimet ja numerot ilmestyvät kilpailukeskuksen ilmoitustaululle. Kilpailijan on itse tarkistettava, onko hänet valittu testattavaksi.
16. COVID19
CX SM 30.10. ja HEL CX -osakilpailu 31.10.2021
Kilpailun järjestäjä Korson Kaiku haluaa, että SM-kilpailut ovat turvallisia kilpailijoille, huoltojoukoille ja järjestäjille. Pitämällä huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta, sekä käyttämällä kasvomaskia ehkäisemme pandemian leviämistä ja varmistamme kilpailun sujuvuuden.
Seuraamme THL:n suosituksia ja Valtioneuvoston kanslian määräyksiä läpi kauden. THL:n suositukset löydät
TÄSTÄ. Viranomaisen määräykset tapahtumille löydät
TÄSTÄ.
Huomioithan seuraavat asiat kilpailuiden aikana:
- Kilpaile vain terveenä. Mikäli tunnet lieviäkin sairastumisen oireita, pysy kotona. Koronavirusinfektioon viittaavia oireita voi olla mm. kuume, yskä, päänsärky, hengitysvaikeus, nuha, tukkoisuus, kurkkukipu, lihassärky, pahoinvointi, huimaus, haju- tai makuaistin häiriö, väsymys, voimattomuus, ripuli.
- Matkusta kisapaikalle turvallisesti. Huomioi turvallinen tapahtumapaikalle matkustaminen. Mikäli saavut paikalle julkisilla kulkuvälineillä, noudata turvavälejä ja käytä maskia. Omalla autolla on turvallista saapua yksin ja lähipiirin kanssa (esim. muiden samaan talouteen kuuluvien), mutta kimppakyytiläisten on hyvä huomioida julkisia kulkuvälineitä koskevat turvasuositukset.
- Pidä turvavälit tapahtumassa. Kilpailunumerot noudetaan itsenäisesti. Jokaisen kilpailijan numero ja tarvittavat kiinnitysvälineet on valmiiksi laitettuina kirjekuoriin. Jos noutopiste ruuhkautuu, muistakaa jonottaessa pitää turvavälit.
- Yski hihaan tai nenäliinaan. Jos koet tarpeelliseksi kakistaa kurkkuasi tai nenääsi kesken tapahtuman, huomioithan turvavälit, jottei pisaratartunnalle jää mahdollisuutta levitä. Kiitos!
- Käytä käsidesiä ja pese käsiä säännöllisesti. Kilpailun järjestäjä huolehtii, että tapahtumapaikalla on kilpailijoille tarjolla käsidesiä. WC tiloissa käsien pesu ja desinfiointi olisi hyvä suorittaa mennen tullen.
- Kuulutko riskirymään tai oletko arjessasi läheisissä tekemisissä riskiryhmäläisten kanssa? Jos vastaus on kyllä, tulee kiinnittää erityistä huomiota turvaväleihin. Suosittelemme maskin käyttöä kilpailualueella kaikkina muina aikoina, kuin kilpailusuorituksen aikana. Julkisissa sisätiloissa (esim. WC) käsien huolellinen pesu saippualla ja vedellä sekä käsien desinfiointi mennen tullen. Läheistä kontaktia riskiryhmäläisten kanssa voi olla hyvä välttää kilpailun jälkeisinä päivinä.
- Suosittelemme käyttämään kasvomaskia lähtöryhmittymisessä. Lisäksi noudatamme turvavälejä ryhmittymisessä. Ryhmittymiseen saavutaan kymmenen minuuttia ennen lähtöä. Kilpailijoita pyydetään pitämään kasvomaski päällä kunnes lähtöön on kaksi minuuttia aikaa. Tällöin maskin voi poistaa.
- Maalialueelta tulee poistua välittömästi maaliintulon jälkeen. Maalialue pyritään pitämään ruuhkattomana ja sen vuoksi kilpailijoiden ei tule jäädä maalialueelle ”notkumaan” vaan siirtyä pois.
- Palkintojenjako toteutetaan omatoimisesti. Jokainen kilpailija noutaa oman mitalinsa pyödältä ja asettuu kasvomaski kasvoillaan, turvavälejä noudattaen valokuvaan.
Seuraa viranomaistiedotteita sekä SM- ja HEL CX- kilpailujen viestintäkanavien uutisia.
Jos sinulla on aiheesta kysyttävää, ota yhteyttä
Kilpailunjohtaja:
Matti Ahtosalo
0500-837 893
[email protected]
Turvallisuuspäällikkö:
Pentti Hämäläinen
0400-923 880
[email protected]